GREU CU UNII: Desemnarea consilierilor locali în două comisii s-a făcut cu chiu, cu vai

GREU CU UNII: Desemnarea consilierilor locali în două comisii s-a făcut cu chiu, cu vai

 Aleşii locali ai municipiului Sighetu Marmaţiei, întruniţi ieri în şedinţă ordinară, au votat reprezentanţii Consiliului Local în comisia de evaluare şi selecţie a proiectelor sportive, respectiv comisia de soluţionare a contestaţiilor. Cei mai mulţi dintre consilieri şi-au exprimat refuzul de a face parte din acestea. Din partea PSD, de pildă, niciunul dintre consilieri nu a dorit să fie membru în cadrul vreuneia din cele două comisii.

Proiectul 6 de pe ordinea de zi privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local al municipiului Sighetu Marmaţiei în comisia de evaluare şi selecţie a proiectelor sportive  şi în cea de soluţionare  a contestaţiilor pare să le fi dat bătăi de cap aleşilor locali. Proiectul s-a lovit atât de refuzul aleşilor de a propune reprezentanţii Consiliului Local în cadrul celor două comisii, cât şi de răspunsul negativ în momentul propunerii acestora de către ceilalţi consilieri. „Nu doresc”, „Nu, mulţumesc” sau simplul gest de negare făcut cu mâna a fost atitudinea multora dintre consilieri, cu precădere a întregului grup de social-democraţi prezenţi: Ioan Sas, Diana Pozman, Vasile Moldovan, Petru Rednic şi Horia Scubli. În cazul primei comisii, cea de evaluare şi selecţie a proiectelor sportive, doar consilierii Petru Tomşa, Ioan Mihalca, Rita Layş şi Vasile Mih au acceptat propunerea colegilor de a fi membri ai acesteia.
Situaţia nu a fost diferită nici în cazul celei de-a doua comisii, cea de evaluare a contestaţiilor. Singurii care nu s-au opus propunerilor de a face parte din această comisie au fost Anişoara Mihali, Daniela Ivaşcu, Găvrilă Mihali şi Liliana Vârsta. Restul au dat din cap dezaprobator, ca în cazul comisiei anterioare.
În cele din urmă s-au constituit buletinele de vot, iar din cei 17 consilieri prezenţi la şedinţă 15 au votat pentru, în timp ce două dintre voturi au fost declarate nule. Proiectul de hotărâre a fost supus la vot şi s-a aprobat.
Astfel, din comisia de evaluare şi selecţie a proiectelor sportive fac parte consilierii Petru Tomşa, Rita Layş şi Vasile Mih, în timp ce Ioan Mihalca este membru supleant, iar din cealaltă comisie, de soluţionare a contestaţiilor, reprezintă Consiliul Local Anişoara Mihali, Daniela Ivaşcu, Găvrilă Mihali şi Liliana Vârsta ca mebru supleant.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.