Gelurile antiinflamatoare cu ketoprofen, eliberate din august numai pe bază de reţetă

Gelurile antiinflamatoare cu ketoprofen, eliberate din august numai pe bază de reţetă

Zece medicamente sub formă de unguent care conţin ketoprofen vor fi eliberate din august numai pe bază de reţetă, după ce autoritatea europeană a medicamentului a impus restricţii în utilizarea unor antiinflamatoare sub formă de gel folosite în tratarea durerilor, informează, marţi, ANM.Această substanţă aplicată pe piele sensibilizează ţesutul cutanat, iar o expunere la soare după utilizarea gelului ar putea provoca arsuri. De aceea este indicat ca aceste antiinflamatoare să fie folosite cu precauţie şi cu atenţionarea că odată zona tratata este interzisă expunerea la soare, a spus Anca Crupariu, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM).
La nivel european au fost semnalate alergii grave cutanate, care au impus spitalizarea bolnavilor.
În România a fost înregistrat un singur caz, o arsură de piele după folosirea unui gel cu ketoprofen, susţin reprezentanţii ANM.
Aceste antiinflamatoare se folosesc la nivel naţional în afecţiuni reumatice, întinderi musculare sau dureri. Ele se vând la liber, fără prescripţie medicală, până în august, dată de la care vor fi eliberate numai pe bază de reţetă, a mai spus Crupariu.MEDIAFAX

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.