Avionul transparent, mijlocul de transport al viitorului

Avionul transparent, mijlocul de transport al viitorului

Compania aeriană Airbus a făcut publice planurile de realizare a avionului viitorului, care va fi complet transparent şi va oferi călătorilor o panoramă a cerului în timpul zborului. Conceptul dezvăluit de Airbus va deveni mijlocul de transport obişnuit în anul 2050 şi îi va înspăimânta pe cei care au deja teamă de zbor.În aeronava viitorului nu va mai exista diferenţierea în clasa I, business şi economic, ci vor exista zone de relaxare, de lucru şi un bar echipat complet, pentru socializare, scrie dailymail.co.uk.
Pasagerii vor putea să vadă totul pe părţile laterale şi în faţa avionului, iar pereţii aeronavei se vor schimba în funcţie de lumină.     
Avionul va dispune de sisteme de joc holografice şi de mijloace de distracţie ce vor funcţiona pe baza căldurii corporale a călătorilor. Majoritatea tehnologiei necesară pentru aeronavă există deja, însă Airbus nu a comunicat cum va construi partea transparentă a avionului.
Cabina concept va fi o structură bionică ce va mima eficienţa unui os de pasăre, au declarat reprezentanţii Airbus. Va furniza putere atunci când va fi necesară, va dispune de o membrană inteligentă ce va controla temperatura aerului şi va deveni transparentă pentru a le putea oferi pasagerilor vederi panoramice ale cerului.Integral pe www.mediafax.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.