CCR discută miercuri sesizarea PSD şi PNL în legătură cu OUG privind indemnizaţia pentru creşterea copilului

CCR discută miercuri sesizarea PSD şi PNL în legătură cu OUG privind indemnizaţia pentru creşterea copilului

Curtea Constituţională a României (CCR) discută miercuri sesizarea PSD şi PNL în legătură cu neconstituţionalitatea prevederilor Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind indemnizaţia pentru creşterea copilului.
În 26 mai, Grupurile parlamentare ale PSD şi PNL din Camera Deputaţilor au contestat la CCR Legea de aprobare a ordonanţei privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului. "În contestaţie criticăm acele prevederi care sunt în contradicţie cu asigurarea dreptului la un trai decent, la alocaţie sau la creşterea natalităţii", a declarat pentru AGERPRES în 26 mai liderul deputaţilor social-democraţi, Mircea Duşa.
Potrivit contestaţiei deputaţilor liberali şi social-democraţi, ordonanţa încalcă articolele 44, 47, 53, 20 şi 135 din Constituţie. "Prin Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor legiuitorul practic restrânge în mod drastic drepturile beneficiarilor (unul dintre părinţi) la concediul pentru creşterea copilului – reducând durata acestuia – şi la indemnizaţia pentru creşterea copilului – prin reducerea, de asemenea a cuantumului acesteia", se arată în contestaţia obţinută de AGERPRES.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.