Fundația Națională a Tinerilor Manageri (FNTM) a lansat cel mai mare proiect dedicat turismului de pensiune. “Întreprinzători în turism – Pensiuni în România”

Fundația Națională a Tinerilor Manageri (FNTM) a lansat cel mai mare proiect dedicat turismului de pensiune. “Întreprinzători în turism – Pensiuni în România”

 Fundația Națională a Tinerilor Manageri (FNTM) a lansat cel mai mare proiect dedicat turismului de pensiune. “Întreprinzători în turism – Pensiuni în România”. Proiectul are alocat un buget total de aproximativ 5 milioane de euro, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investește în oameni!” și va fi implementat în perioada februarie 2011 – ianuarie 2013, în cele opt regiuni de dezvoltare.
 Proiectul este implementat de Fundația Natională a Tinerilor Manageri – FNTM (www.fntm.ro), în calitate de lider al consorțiului, în parteneriat cu organizațiile: Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores de Almeria – ASAJA (www.asajaalmeria.es) și Asociația Națională de Turism Rural Ecologic și Cultural – ANTREC (www.antrec.ro).
Proiectul strategic „Întreprinzători în turism – Pensiuni în România” are ca scop dezvoltarea unei comunități de antreprenori și manageri de pensiuni turistice care să beneficieze de instruire, informare și consultanță pentru a-și dezvolta afacerile. De asemenea, proiectul urmărește să crească potențialul turistic și capacitatea de a atrage turiști, români sau străini.
Valentin Miron, managerul proiectului și vicepreședinte al FNTM: “Acest proiect este construit pornind de la două realități: doar 6% din turismul românesc este reprezentat de turismul de pensiune. Iar la nivel rural, acolo unde potențialul este foarte mare, există o lipsă acută de cunoștințe financiare, de management sau marketing. Proiectul lansat astăzi va contribui substanțial la dezvoltarea acestei nișe cu mare potențial”.
 Participanții vor avea următoarele beneficii:
 Acces la un program modern de educație managerială şi consultanţă, online, ce va conține module de curs personalizate dezvoltării afacerilor şi tehnici avansate de management și marketing turistic Oportunitatea de a promova gratuit pensiunea sau afacerea turistică, într-un portal de turism ce va conține cel puțin 2.000 de pensiuni. Portalul se va bucura de promovare intensă, atât în țară, cât și în străinătate, și va deveni un punct de referință pentru turismul de pensiune din România Promovarea pensiunii in catalogul cu pensiuni la nivel national, editat in limba romana si engleza  Acces la consultanţă personalizată, prin intermediul rețelei de consultanți regionali specializați, la birourile regionale ale proiectului Posibilitatea de a participa, în mod gratuit, la una dintre cele 7 conferințe regionale de promovare si motivare Avantajul de a învăța din cele mai bune practici europene, prin intermediului schimbului de experiență la pensiuni de primă categorie din Spania Acces la rezultatele celei mai ample cercetări realizate până acum în România în ceea ce privește preferințele turiștilor și oportunitățile de dezvoltare a turismului de pensiune Posibilitatea de a intra în legătură cu alți manageri și proprietari de pensiuni, cu furnizori de servicii conexe și acces la o întreagă rețea de resurse dedicate  Ca beneficiari ai proiectului, puteţi să vă dezvoltaţi relaţiile de afaceri si să deveniţi membri ai unei reţele de cooperare între întreprinzatori români şi străini.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.