Baia Mare: reprezentanti ai politistilor maramureseni la negocierile cu ministrul Traian Igas

Baia Mare: reprezentanti ai politistilor maramureseni la negocierile cu ministrul Traian Igas

Politistii incep saptamana cu proteste. Nemultumiti de faptul ca nu primesc nicio sustinere din partea Ministerului Administratiei si Internelor, acestia au decis sa iasa in strada, sa proteseteze in fata ministerului si sa ceara demisia ministrului.

Protestele au inceput astazi in capitala insa maine se anunta un nou miting in fata sediului M.A.I., la care sunt asteptati sa participe aproximativ 1000 de politisti. Si tot maine, liderii Sindicatului Politistilor se vor intalni cu ministrul Traian Igas la o serie de negocieri. Maramuresul va fi reprezentat de trei membri ai sindicatului, in frunte cu liderul lor, Lucian Petrut.

Politistii maramureseni se arata nemultumiti atat de taierile salariale cat si de reducerile de personal. "In primul rand, nemultumirile sunt vadite de taierile salariale. Nu se mai poate. Sa nu mai vorbim de politisti, de personalul contractual care a ramas cu sase milioane salar. E ceva de neconceput. Noi nu suntem cretini. Noi am inteles si problema bugetului care a fost facut asa cum a fost. Dar nu se mai poate merge la infinit si cu reducerea de salarii, si cu reducerea de personal. Ce se intampla? Hai sa desfiintam M.A.I. si sa mergem sa ne cautam toti de lucru", spune iritat liderul Sindicatului din Politie Maramures, Lucian Petrut. Mai mult decat atat, acesta sustine ca toate solutiile oferite de catre sindicalisti ministrului Igas au fost, se pare, fara niciun rost, neascultate de mine. "De ce nu desfiinteaza Ansamblul Ciocarlia? Ca nu avem nevoie in momentul de fata sa batem pe picior. Sunt atatea variante pe care le putea lua in calcul. Maine va fi prima oara cand acst ministru va sta de vorba cu noi. Asta daca nu se razgandeste intre timp", sustine Lucian Petrut. Saptamana trecuta, ministrul de Interne a anuntat ca in aproximativ o luna vor reincepe concedierile in sistem.  

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.