Focuri de avertisment la frontiera de nord a României

Focuri de avertisment la frontiera de nord a României

Poliţiştii de frontieră din Maramureş au reţinut doi cetăţeni ucraineni care au încercat să introducă ilegal în ţară, cu o barcă peste râul Tisa, 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 53.000 lei.Pentru reţinerea celor doi bărbaţi,  frontieristii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.
In seara zilei de 29 august a.c., o patrulă a Poliţiei de Frontieră formată din doi lucrători din cadrul sectorului PF Sarasău, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat în jurul orei 04.00, mai multe persoane aflate intr-o barca pe râul Tisa. Ajunse  pe malul românesc, persoanele in cauză au început să descarce mai multe colete voluminoase, pe care le transportau către DN 19.
În acel moment poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a bărbaţilor, insa aceştia au abandonat coletele şi au încercat să fugă în direcţii diferite.
Ca urmare a acestui fapt, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească conform legii armamanetul din dotare, trăgând două focuri de avertisment în plan vertical, in urma acţiunii fiind reţinuţi doi cetăţeni ucraineni implicaţi in activitatea infracţională.
La faţa locului au fost descoperite 12 colete ce conţineau cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 53.000 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.
Totodată cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră impreuna cu autoritatile de frontiera vecine în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi a identificării tuturor persoanelor implicate.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.