FMI a aprobat în unanimitate a cincea revizuire a acordului cu România şi disponibilizarea a 475 milioane euro

FMI a aprobat în unanimitate a cincea revizuire a acordului cu România şi disponibilizarea a 475 milioane euro

Board-ul Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat vineri, în unanimitate, cea de-a cincea revizuire a acordului preventiv cu România şi disponibilizarea a încă 475 milioane euro din suma totală de 3,5 miliarde euro, potrivit unui comunicat al instituţiei.
Potrivit sursei citate, acest vot reprezintă o validare solidă din partea FMI pentru politica guvernamentală şi transmite un semnal important pe plan internaţional.
Scrisoarea de Intenţie a fost apreciată în mod unanim, ceea ce este cu atât mai semnificativ din punctul de vedere al României. Reprezentanţii FMI precizează că, în actualul context intern şi internaţional, acest semnal arată soliditatea direcţiei pe care Guvernul României o adoptă în ceea ce priveşte dezvoltarea economică şi socială.
Următoarea misiune de evaluare a instituţiilor financiare internaţionale este programată să aibă loc către finele lunii iulie şi începutul lunii august 2012.
Cea de-a cincea revizuire a fost ultima condusă de americanul Jeffrey Franks, care va fi înlocuit din aceasta vară de olandezul Erik de Vrijer.
‘Majoritatea ţintelor cantitative, cu excepţia a două dintre ele, ambele referitoare la arieratele guvernamentale, au fost atinse şi am convenit asupra politicilor necesare pentru a merge mai departe’, declara, la finalul misiunii din primăvară, Jeffrey Franks, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.