Finanţiştii caută soluţii pentru optimizarea relansării Programului Prima Casă

Finanţiştii caută soluţii pentru optimizarea relansării Programului Prima Casă

În data de 10 mai 2011 a avut loc, la sediul Ministerul Finanţelor Publice, întâlnirea reprezentanţilor Ministerului Finanţelor Publice, ai Băncii Naţionale a României, ai Asociaţiei Române a Băncilor şi ai Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.
Scopul acestei întâlniri a fost de a clarifica paşii şi soluţiile care vor conduce la optimizarea relansării Programului Prima Casă în cel mai scurt timp.
Protocolul de colaborare, în baza căruia va demara noua etapă a Programului, se află în ultima fază de lucru, dedicată definitivării, fiecare autoritate implicată lucrând intens  pe domeniul său de competenţă, în vederea armonizării tuturor aspectelor tehnice, economice, informatice şi juridice.
Potrivit alin. (2) al art. II din OUG nr.33/2011 prin care s-a modificat programul Prima Casă, finanţatorii îşi pot exprima opţiunea de împărţire a riscurilor şi pierderilor în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, termen care curge de la data de 4 aprilie 2011 şi se încheie la data de 3  iulie a.c.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.