Finanţare pentru fertilizare in vitro pentru 134 de cupluri

Finanţare pentru fertilizare in vitro pentru 134 de cupluri

Ministerul Sănătăţii anunţă miercuri printr-un comunicat de presă că actuala Comisie pentru includerea cuplurilor solicitante în Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a mai aprobat un număr de 134 de dosare din cele 180 de dosare noi depuse in cursul lunii iulie, iar de la debutul programului, din 1 iunie şi până în prezent, numărul de dosare aprobate a ajuns la 192.
Ministerul Sănătăţii menţine recomandarea adresată unităţilor sanitare care derulează subprogramul FIV/ET să efectueze o verificare preliminară a dosarelor depuse de cuplurile interesate înainte de transmiterea dosarelor către Ministerul Sănătăţii, întrucât Comisia pentru includerea cuplurilor în Subprogramul FIV/ET nu este în măsură să aprobe dosare care nu întrunesc condiţiile impuse prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 765/2011.
Anul acesta Ministerul Sănătăţii a lansat, în premieră, programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar.
Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sănătăţii va susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară; recoltarea spermei şi procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar), 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.
În 2011 aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul MS, iar 8 clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Sibiu au fost admise, până la această dată, pentru a derula programul Ministerului Sănătăţii, lista unităţilor care se pot înscrie în program rămânând deschisă. AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.