BILANŢ: Spitalul Sighet la momentul bilanţului

BILANŢ: Spitalul Sighet la momentul bilanţului

Managementul Spitalului municipal Sighet a sustinut azi o conferinta de presa in care a prezentat un bilant al activitatii la un an de la preluarea conducerii. Reprezentantii unitatii medicale s-au plans ca au preluat datorii de peste 128 de miliarde de lei vechi pe care le platesc si astazi.
Comitetul Director prezent la conferinta de presa a prezentat o situatia comparativa a incadrarilor de personal, actiunile demarate pentru cresterea calitatii actului medical dar si situatia financiara nu tocmai comoda in care se afla. Conturile spitalului au fost chiar blocate la un moment dat din cauza unei datorii de 1 miliard de lei neachitate spre un furnizor de medicamente.

Desi la ora actuala, conform spuselor managerului Vasile Stefanca, in spital sunt 805 angajati, unitatea medicala se confrunta cu un deficit de personal, in special la capitolul medici specialisti. Directorul medical, Ovidiu Godja a precizat ca se fac eforturi sustinute, inclusiv prin intermediul  relatiilor personale pentru a convinge medicii sa vina la Spitalul Sighet. Acesta a anuntat ca se pregateste o supriza si anume,  aducerea unui medic renumit la spitalul Sighet.
Printre prioritatile actualul manager, Vasile Stefanca se numara realizarea externalizarii serviciilor de spalatorie, paza si curatenie,dezinfectie, precum si asfaltarea cailor de acces in spital, dar si crearea de locuri de parcare suplimentare.
Liderul de sindicat, Sorin Bodran sustine ca trecerea celor aproximativ 76 de angajati ai spitalui inspre firmele private care vor prelua serviciile externalizate nu va fi o problema , pentru ca ei vor lucra in continuare  pentru spital, chiar daca vor fi angajatii unei firme private.
Pacienţii vor avea parte de conditii deosebite in spitalul municipal Sighet, sustine managerul Vasile Stefanca, deoarece se vor amenaja saloane in care se regasesc conditii hoteliere imbunatatite si se intentioneaza implementarea unui circuit de televiziune pentru bolnavii internati. Acestia vor putea avea acces la programele TV , pe baza unei fise, care va trebui achizitionata de la un aparat instalat pe holurile spitalului.
Nici alimentatia bolnavilor nu a fost uitata, ei primind mancare pregatita din produsele proaspat culese din gradina de legume si zarzavaturi din incinta spitalului.
Aşadar, deşi este o situaţie de criza managementul încearcă să deruleze proiecte in folosul pacientului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.