VIDEO | Finanțare pentru continuarea lucrărilor la Barajul Runcu și la Barajul Firiza

5 milioane de lei au fost alocați pentru continuarea lucrărilor la Barajul Runcu, și există promisiuni pentru alte 11 milioane de lei, în cursul acestui an. Lucrările la acest baraj au început în urmă cu mai bine de 33 de ani și au fost întrerupte de nenumărate ori, din cauza lipsei de fonduri.

”Continuăm finanțarea lucrărilor pentru finalizarea Barajului Runcu, un proiect de care Maramureșul are mare nevoie”, anunța pe pagina sa de socializare, Ionel Bogdan, secretar de stat în Cancelaria Prim- Ministrului. În această săptămână,  împreună cu directorul general al Apelor Române, Ervin Molnar, cu Mircea Cirț, candidatul PNL Maramureș la Primăria Baia Mare, Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș, a fost pe șantierul Barajului Runcu și a discutat la fața locului despre finalizarea acestui proiect început în urmă cu 33 de ani.

Anul acesta au fost alocați 5 milioane de lei, iar la rectificare am primit asigurări din partea directorului Apelor Române că se vor aloca încă 11 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor. Începând cu 2021 vor fi alocați anual câte 50 de milioane de lei, în acest moment fiind necesare investiții de circa 150 de milioane de lei”, anunța pe pagina sa de facebook, Ionel Bogdan

.După 33 de ani lucrările la acest baraj sunt efectuate în proporție de 82%, iar proiectul efectiv a stagnat în ultimii ani . Finalizarea acestui baraj ar însemna volum suplimentar de apă pentru Baia Mare și necesarul de apă pentru Sighetu Marmației și alte zeci de localități din Maramureșul istoric.Odată cu finalizarea acestui proiect, se deschide și oportunitatea pentru noi investiții în zonă: spații de agrement, includerea acestui obiectiv în traseul turistic al județului și toate acestea însemnă locuri de muncă, înseamnă dezvoltare și bunăstare pentru maramureșeni, consider președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.

În aceeași formulă, s-a efectuat o vizită și la Barajul Firiza de lângă Baia Mare, unde urmează să se desfășoare lucrări în valoare de peste 2,6 milioane de lei pentru exploatarea în condiții de siguranță a acestui obiectiv important pentru Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.