VIDEO | Festivalul concurs ”Ion Petreuș”(ediția a XII-a),s-a bucurat de o serie de concurenți foate talentați

Cea de-a XII-a ediție a Festivalul Național Concurs de Folclor „Ion Petreuș”, eveniment organizat în perioada 18-19 iulie, pe scena Teatrului de Vară, din Baia Mare, a fost un succes. Organizatorii, Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania, apreciază că toți concurenții s-au descurcat foarte bine.

Evenimentul organizat de Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, director Iuliana Dăncuș, a reunit numeroși tineri talentați, care s-au bucurat de apecierile unui juriu alcătuit  din Elise Stan,președintele juriului, Marinel Petreuș, Gheorghe Mihai Bârlea, Virgil Jicăreanu și Petru Giurgi. Toți concurenții s-au descurcat foarte bine, însă, în final, marele premiul a fost câștigat de Damian Spinei din Republica Moldova.

” În ciuda vremurilor ciudate, ne-am bucurat în acest an de cea mai bună serie de concurenți care au participat la festivalul nostru. Marele premiu a plecat în Republica Moldova, la Damian Spinei. Putem să spunem că festivalul nostru a devenit internațional. A fost un festival concurs foarte frumos, cu public”,  spune Iuliana Dăncuș, directorul Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”.

Printre cei ce au încântat publicul prezent la spectacol, s-au numărat Marinel Petreuș, Doinița și Ionuț Dolănescu, dar și Veta Biriș.

”O ediție reușită, un festival care a crescut de la an la an, un concurs competitiv, alături de celelalte festivaluri concurs din țară, sperăm a ansamblurile folclorice, centrele culturale din țară, entitățile care organizează festivaluri concurs să găsească modalități de a nu întrerupe seria acestor evenimente și de a aduce bucurie în sufletele publicului, spectatorilor și telespectatorilor”, precizează Iuliana Dăncuș.

În cadrul spectacolului de gală de la a douăsprezecea ediție a festivalului i-a fost acordată Crucea Voievodală Maramureșeană lui Ion Petreuș. Această distincție post-mortem, vine ca semn al aprecierii valorii artistului maramureșean.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.