Fenomenul câinilor vagabonzi pare să fi scăpat de sub control

Fenomenul câinilor vagabonzi pare să fi scăpat de sub control

Fenomenul cainilor vagabonzi pare sa fi scăpat de sub control. Autorităţile locale sustin că fac tot posibilul să găsească soluţii pentru a aduna de pe drumuri câinii comunitari, insa din pacate numărul cazurilor de oameni muşcaţi de câini creşte alarmant.
 
Acum cateva zile in cartierul sighetean Basarabiei o femeie a fost agresata de o haita de caini in timp ce tranzita prin zona, pe o bicicleta. Cazul nu este nici pe departe unul singular. Peste 300 de câini vagabonzi îşi duc veacul pe străzile Sighetului, terorizând locuitorii oraşului, pentru care a ajuns sa fie un pericol să  iasă din casă, din această cauză, chiar şi ziua, cu atat mai putin după lăsarea întunericului. Cei mai vulnerabili în faţa  haitelor de patrupede sunt copiii si batranii, dar oricine poate sa devină victima unei agresivităţi canine.
O alta persoana, care a preferat sa ramana anonima, a declarat echipei TV Sighet aflata in teren, ca de multe ori se intampla ca fiul acesteia, cand se indreapta spre scoala sa se intoarca din drum, de frica haitelor de caini. Lista evenimetelor de acest fel , relatate echipei TV Sighet de catre locuitorii orasului este una destul de incarcata.
Faptul că fe­no­me­nul pare scăpat de sub control, o dovedeşte numărul din ce în ce mai mare de cazuri înregistrate la Unitatea Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal Sighet, unde în fiecare zi sunt inregistrate cazuri de persoane muşcate de câinii fără stăpân. Deşi cele mai multe răni cauzate de muş­că­turi nu sunt foarte grave, ele pot deveni foarte periculoase, putându-se oricând infecta.
Autorităţile locale s-au dovedit depăşite în găsirea unei soluţii pentru gestionarea eficientă a problemei câinilor vagabonzi,  toate planurile de până acum me­nite, fie să elimine definitiv problema, fie să reducă nu­mă­rul patrupedelor fără stăpân,  fiind sortite eşecului. În faţa acestei stări de fapt, edilii orasului invită vineri, 20 mai 2011 de la ora 12.00 în Sala TRANZIT din cadrul primariei toti sighetenii la audierea publică pe tema „CUM REZOLVĂM SITUAŢIA CÂINIILOR COMUNITARI? STERILIZARE SAU EUTANASIERE?” Cetăţenii sau organizaţiile care doresc să-şi exprime poziţia pe această temă sunt invitati să se înscrie la Registratura Primăriei cu datele de identificare până în 18 mai 2011 ora 15.00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.