Facebook ar putea depune în câteva zile documentaţia pentru listarea la bursă

Facebook ar putea depune în câteva zile documentaţia pentru listarea la bursă
Facebook, cea mai mare reţea de scocializare online, intenţionează să depună documentaţia necesară necesară pentru o ofertă publică iniţială (initial public offering-IPO) cel mai devreme în câteva zile, au declarat două surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg.
Compania discută despre o evaluare la 75-100 de miliarde de dolari, au spus sursele. Momentul depunerii actelor pentru IPO este încă discutat şi ar putea fi schimbat.
O ofertă de 10 miliarde de dolari s-ar situa pe locul al patrulea în rândul IPO-urilor derulate de companii americane, după Visa, General Motors şi AT&T Wireless, potrivit datelor Dealogic, citate de Wall Street Journal. Ar fi cea mai mare ofertă a unei companii IT, detronând Google, care a atras 1,9 miliarde de dolari în 2004, la o valoare a companiei de 23 miliarde de dolari.
Un purtător de cuvânt al Facebook a refuzat să comenteze, la fel şi reprezentanţi ai Goldman Sachs şi Morgan Stanley.
Facebook ar urma unei serii de IPO-uri în sectorul IT anul trecut, cel mai aglomerat pentru companiile americane din domeniu în mai bine de un deceniu. Potrivit datelor Bloomberg, 19 companii au atras fonduri de 6,6 miliarde de dolari anul trecut, record începând cu anul 2000, când 101 companii au obţinut 11 miliarde de dolari.
Facebook a anunţat anul trecut că se aşteaptă ca autorităţile de reglementare din SUA să îi ceară până la 30 aprilie să facă publice rezultate financiare, dacă nu se va lista până la momentul respectiv. Anunţul a fost făcut după o investiţie de 1,5 miliarde de dolari în companie a Goldman Sachs şi altor bancheri, prin care Facebook a fost evaluată la 50 de miliarde de dolari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.