Romgaz a demarat importurile de gaze naturale pentru asigurarea consumului în zilele geroase

Romgaz a demarat importurile de gaze naturale pentru asigurarea consumului în zilele geroase
Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaş a demarat importurile de gaze naturale pentru asigurarea consumului în zilele geroase, a anunţat SNGN Romgaz, într-un comunicat remis duminică Agerpres.
"Scăderea temperaturii aerului în unele zone din România a determinat creşterea accentuată a consumului de gaze naturale. Romgaz asigură producţia maximă de gaze naturale din câmpurile de gaze exploatate, gaze comercializate în principal către E.ON România şi Gdf Suez România, livrând clienţilor săi la nivelul contractelor încheiate cu aceştea", a precizat purtătorul de cuvânt al SNGN Romgaz, directorul general adjunct SNGN Romgaz, Lucian Stancu, în documentul menţionat. 
Acesta a precizat că Romgaz a demarat importurile de gaze naturale, de sâmbătă, 28 ianuarie 2012, deşi nu are competenţe în echilibrarea pieţei de gaze naturale din România. 
Sucursala de Înmagazinare Gaze Naturale din cadrul Romgaz, operatorul depozitelor de înmagazinare, a pus la dispoziţia proprietarilor de gaze din depozite capacitatea maximă de extragere a gazelor naturale. 
Conform datelor Romgaz, la finele ciclului de înmagazinare (octombrie 2011) stocurile de gaze din depozitele de Romgaz au fost realizate la nivelul capacităţii maxime a acestora. 
ANM a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod Galben de temperaturi extrem de scăzute, valabilă până pe data de 3 februarie, în 37 de judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti. Potrivit sursei citate, în intervalul 28 ianuarie – 3 februarie a.c., va fi Cod Galben de ger în Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania şi Maramureş, minimele încadrându-se, pe arii extinse, între -25 şi -15 grade Celsius. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.