Examenele de corigenţă vor fi susţinute în lunile august şi septembrie

Examenele de corigenţă vor fi susţinute în lunile august şi septembrie

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a anuntat perioada de corigente pentru anul scolar 2010-2011. Aceste examene vor fi sustinute in lunile august si septembrie, in functie de fiecare clasa in parte.
 Elevii claselor a VIII-a vor sustine examenele de corigenta in 25 si 26 august, iar clasele terminale de liceu si clasele din invațamantul profesional respectiv anul de completare in 10 si 11 august. Clasele din invatamantul primar, clase din invatamantul gimnazial si liceal, altele decat cele terminale precum si clasele din invațamantul profesional vor sustine examenele de corigenta in 29 august si 2 septembrie.
Elevii din clasa a VIII-a, care vor sustine si vor promova examenul de corigenta, se vor putea inscrie la admiterea in clasa a IX-a, pe locurile ramase libere, in a treia etapa.
Elevii corigenti din clasele terminale de gimnaziu si de liceu si cei din anul de completare, care nu pot participa la sesiunea de corigente stabilita pentru aceste clase in luna august, se pot inscrie la sesiunea generala de corigente, din perioada 29 august – 2 septembrie. Elevii corigenti din clasele terminale de gimnaziu, liceu si invatamant profesional, care s-au prezentat la sesiunea de corigente pentru aceste clase din luna august si nu au promovat examenul de corigenta, vor fi declarati repetenti si nu mai au dreptul sa se prezinte la sesiunea din 29 august – 2 septembrie.
Elevii din clasele terminale de liceu, care au sustinut si promovat examenul de corigenta, se pot inscrie pentru examenul de bacalaureat, a doua sesiune de examen 2011, in data de 12 august. Elevii claselor terminale de liceu si ai anului de completare, care au promovat examenele de corigenta, se pot inscrie la examenul de certificare a competentelor profesionale, sesiunea august 2011.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.