ULTIMA ORĂ – Probabil din luna iulie se scumpeşte apa în Sighetu Marmaţiei

ULTIMA ORĂ – Probabil din luna iulie se scumpeşte apa în Sighetu Marmaţiei

Dintr-un interviu acordat de Mircea Mecea, directorul general adjunct al Vital SA lui Gheorghe Paul Szaniszlo în cadrul emisiunii Sighetul de Azi reiese că probabil din luna iulie se va scumpi metrulcub de apă furnizat sighetenilor.
Astfel, e posibil ca apa să se scumpească cu 15% iar canalul cu 30%. Dacă sighetenii plătesc astăzi pentru metrucub de apă 1,97 de lei, respectiv 0,92 lei pentru canal după majorare e posibil ca preţurile să ajungă la 2,27 lei pentru apă, respectiv 1,2 lei pentru canal.

Scumpirile fac parte dintr-un plan al SC VITAL SA care prevede scumpirea treptată a apei până in 2014 când se va încheia proiectul european de reabilitare a retelelor de apă din Sighetu Marmaţiei.

Directorul general adjunct al societăţii furnizoare de apă, Mircea Mecea, precizează că specialiştii externi ai proiectului au calculat gradul de suportabilitate al bugetului mediu pe familie şi au concluzionat că scumpirea treptată a apei va afecta doar 20% in capacitatea de plată a unei familii.

Amanunte privitor la acest subiect şi alte noutăţi de ultimă oră aflaţi azi începând cu ora 19.00 în cadrul emisiunii Sighetul de Azi realizată de Gheorghe Paul Szaniszlo.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.