VIDEO | Elevii rămân acasă dar profesorii merg la școală

În urma hotărârii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în vederea prevenirii îmbolnăvirii cu COVID-19 a elevilor din învățământul preuniversitar Inspectoratul Școlar Județean informează că după pe lângă suspendarea tuturor concursurilor și olimpiadelor școlare până în 22 martie s-a decis și suspendarea simulărilor Evaluării Naționale și a Bacalaureatului din 23 martie 2020 și reprogramarea acestora la un termen care va fi precizat.

Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic rămâne în activitate, desfășurând activități specifice în cadrul comisiilor din școală, după un program stabilit de directorul unității de învățământ.

”Ministerul Educației și Cercetării dispune următoarele măsuri: suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ în perioada 11.03.2020-22.03.2020, cu posibilitatea prelungirii în caz de nevoie; suspendarea tuturor concursurilor și olimpiadelor școlare în perioada 11.03.2020-22.03.2020; suspendarea simulărilor EN și Bacalaureat din 23 martie 2020 și reprogramarea acestora la un termen care va fi precizat; suspendarea activităților extrașcolare , a activitățileor din cadrul programului „Școală după școală” care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă; de asemenea, conform hotărârii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31.03.2020, dacă nu au fost începute anterior datei adoptării prezentei hotărâri”, a precizat Antoaneta Bolchiș, putător de cuvânt ISJ Maramureș.

În perioada de suspendare a cursurilor, înscrierile pentru clasa pregătitoare se pot face online, urmând ca validarea lor să se facă în prima săptămână după reluarea cursurilor. Termenul de înscriere va fi prelungit cu o săptămână și, implicit, se va prelungi termenul pentru evaluarea psihosomatică. În toată această perioadă se recomandă realizarea unor lecții on-line.

”Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic rămâne în activitate, desfășurând activități specifice în cadrul comisiilor din școală, după un program stabilit de directorul unității de învățământ. Pentru a asigura continuitatea actului educațional se recomandă realizarea unor lecții on-line, utilizarea de resurse educaționale deschise RED validate la nivel de ISJ sau comisii metodice din școală. Se pot folosi orice platforme educaționale validate și funcționale. Toate celelalte activități din Calendarul mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar rămân în desfășurare. Etapele din Metodologia de acordare a gradației de merit personalului din învățământul preuniversitar de stat sesiunea 2020 se desfășoară în continuare. Directorii unităților de învățământ vor comunica eficient cu părinții prin intermediul diriginților”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Recuperarea perioadei de suspendare a cursurilor se va face la propunerea directorului unității de învățământ cu aprobarea Consiliului de Administrație al unității. Se recomandă ca în această perioadă, la nivelul unităților școlare, să se reaia acțiunile de igienizare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.