Elevii de liceu din toata tara au sustinut astazi proba practica de calculator din cadrul examenului de bacalaureat

Elevii de liceu din toata tara  au sustinut astazi proba  practica de calculator din cadrul examenului de bacalaureat

Astazi, elevi din toata tara  au sustinut  proba  practica de calculator din cadrul examenului de bacalaureat, care, odata parcursa, aduce candidatilor certificate de competenta in loc de note, potrivit metodologiilor concepute de Ministerul Educatiei.
  Proba de calculator, ca si celelalte probe orale sau practice ale bacalaureatului din acest an, nu se noteaza, elevii obtinand calificative si certificate de competenta, care se ataseaza notei finale de la bacalaureat. Sustinerea probei practice de calculator este obligatorie, insa elevul promoveaza indiferent de calificativul primit. Conform modelelor de subiecte publicate de minister, la proba de evaluare a competentelor digitale, subiectele vor include intrebari legate de localizarea unui director, utilizarea fisierelor de tip .doc, .xls si .ppt, rolul programelor antivirus si navigarea pe internet, dar vor avea de rezolvat si probleme.
 O noutate fata de anul trecut o reprezinta faptul ca elevii care vor avea un punctaj cuprins intre 0 si 10 puncte, nu vor mai primi nici un calificativ.
Majoritatea elevilor intervievati de noi au sustinut ca nu au emotii in ceea ce priveste proba de calculator, deoarece s-au pregatit intens pentru aceasta proba, au facut exercitii si probleme asemanatoare cu profesorii lor in timpul orelor de informatica.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.