E Duminica Floriilor la catolici, iată tradițiile lor în această zi sfântă

Duminică, 14 aprilie, credincioșii catolici sărbătoresc Floriile. Această sărbătoare reprezintă Intrarea Domnului în Ierusalim. Sărbătoarea Floriilor este întotdeauna cu o săpămână înaintea Sfintelor Paşti şi este sărbătoare cu dată schimbătoare.

Motivul pentru care duminica dinaintea Paștelui se numește duminica Floriilor este acela că Iisus Hristos a fost întâmpinat, la intrarea în Ierusalim, cu flori și ramuri de finic, palmier și măslin.Credincioșii catolici duc ramuri de salcie sau de măslini la biserică, iar apoi merg pe străzi cu acestea în mâini. În tot acest timp, credincioșii spun rugăciuni şi cântă. Ulterior, aceste crengi sfințite la biserică sunt duse acasă și așezate la icoane.

În duminica Floriilor, credincioșii catolici obișnuiesc să organmizeze diverse întâlniri cu tinerii. Explicația constă în faptul că – de Florii – în fiecare an se sărbătoreşte Ziua Tineretului. Această zi a fost iniţiată de Papa Ioan Paul al II-lea. Ziua Mondială a Tineretului este un eveniment iniţiat Papa Ioan-Paul al II-lea, organizat de Biserica Catolică din întreaga lume din trei în trei ani. În 2013, Ziua Mondială a Tineretului a fost organizată în Rio de Janeiro, Brazilia.

În plus, de Florii, pe 14 aprilie, credincioșii catolici se spovedesc şi se împărtăşesc. Știm că ortodocşii se împărtăşesc cu apă şi vin, dar catolicii se împărtăşesc cu azimă. Azima este o pâine nedospită. Este consumată de mozaici la Paști și, de asemenea, folosită de catolici și de Biserica armeană la împărtășanie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.