VIDEO | Doi turiști au fost salvați de pe Muntele Solovan de lângă Sighet

Azi noapte doi turiști au rămas blocați pe Muntele Solovan de lângă municipiul Sighetu Marmației.

Echipajul Salvamont Maramureș a intervenit în cursul nopții de 13 spre 14 aprilie, pentru ai ajuta pe cei doi turiști. Se pare că aceștia nu erau echipați corespunzător și s-au rătăcit. Până la această oră nu există un comunicat oficial despre ce s-a întâmplat exact, însă pe pagina de Facebook a Salvamont Maramureș a apărut o postare pe subiect:

„Actiune in desfasurare Salvamont Maramures… Doi tineri in imposibilitatea de a mai urca sau a mai cobora…aflati pe Muntele Solovan…fara afectiuni medicale total nepregatiti pentru a aborda un traseu montan…Actiunea a fost incheiata cu bine din fericire pentru cei doi tineri.
Ca recomandare viitoare pentru cei care doresc sa parcurga trasee montane…ii sfatuim sa se echipeze corespunzator si sa aleaga trasee tinand cont de conditiile meteorologice, de conditia lor fizica si mai ales de cunoasterea zonei alese…” scrie pe pagina de Facebook Salvamont Maramureș.

Nu s-au oferit detalii privitor la vârsta sau originea celor doi turiști și nici alte amănunte privitor la condițiile în care au ajuns în această situație. Dacă judecăm după postare se pare că cei doi tineri turiști rătăciți sunt în stare bună și nu au necesitat transport la spital. Vom reveni cu amănunte imediat ce Serviciul Public Salvamont va publica un comunicat de presă privitor la subiect.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.