Etichetă: Duminica Floriilor

Articol
E Duminica Floriilor la catolici, iată tradițiile lor în această zi sfântă

E Duminica Floriilor la catolici, iată tradițiile lor în această zi sfântă

ncioșii catolici duc ramuri de salcie sau de măslini la biserică, iar apoi merg pe străzi cu acestea în mâini. În tot acest timp, credincioșii spun rugăciuni şi cântă. Ulterior, aceste crengi sfințite la biserică sunt duse acasă și așezate la icoane.
În duminica Floriilor, credincioșii catolici obișnuiesc să organmizeze diverse întâlniri cu tinerii. Explicația constă în faptul că – de Florii – în fiecare an se sărbătoreşte Ziua Tineretului. Această zi a fost iniţiată de Papa Ioan Paul al II-lea. Ziua Mondială a Tineretului este un eveniment iniţiat Papa Ioan-Paul al II-lea, organizat de Biserica Catolică din întreaga lume din trei în trei ani. În 2013, Ziua Mondială a Tineretului a fost organizată în Rio de Janeiro, Brazilia.
În plus, de Florii, pe 14 aprilie, credincioșii catolici se spovedesc şi se împărtăşesc. Știm că ortodocşii se împărtăşesc cu apă şi vin, dar catolicii se împărtăşesc cu azimă. Azima este o pâine nedospită. Este consumată de mozaici la Paști și, de asemenea, folosită de catolici și de Biserica armeană la împărtășanie.