DUMINICA FLORIILOR pentru romano-catolici, reformați, unitarieni, evanghelici și neoprotestanți

Credincioșii romano-catolici, reformați, unitarieni, evanghelici și neoprotestanți din lumea întreagă celebrează Duminica Floriilor, care deschide ciclul sărbătorilor pascale. Pentru biserica Romano Catolică, Duminica Floriilor coincide, în fiecare an, cu Ziua Tineretului.

Floriile evocă intrarea Mântuitorului în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulțimi cu flori și ovații. În această zi, preoții sfințesc ramuri înmugurite de salcie, care se împart creștinilor în amintirea ramurilor de finic și măslin cu care a fost întâmpinat Isus.

De Florii, credincioșii merg la biserică pentru a sfinți crenguțe de salcie, măslin şi palmier pe care le pun la geamuri, uşi şi porţi, pentru a fi protejaţi de rele. Tot în Duminica Floriilor, gospodinele merg la biserică și curăță mormintele strămoșilor, agățând de cruci rămurele de salcie.

În Duminica Floriilor se marchează începutul Săptămânii Sfinte, când se celebrează misterele mântuirii împlinite de Cristos în ultimele zile ale vieţii sale, începând de la intrarea în Ierusalim şi până la fericita pătimire şi glorioasa sa Înviere. Într-un mod deosebit, creştinii sunt invitaţi să se spovedească şi să se pregătească pentru Învierea Domnului.

Astăzi, o importantă parte din comunitatea noastră maramureșeană, a credincioșilor catolici, sărbătorește Duminica Floriilor. Să le fim alături, prin rugăciune și părtași la bucuria lor. Gând în pace, bunătate în fapte, liniște și bucurie în suflet, tuturor!” – urează Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Credincioșilor romano-catolici, reformați, unitarieni, evanghelici și neoprotestanți care celebrează astăzi Floriile, le doresc cele mai alese gânduri, iar celor care poartă nume de flori, La mulți ani !, urează Pap Zsolt István, viceprimar Baia Mare.

Sunt zile de har ce revin an de an să reaprindă speranța și gândurile de bine în inimile tuturor”, spune Vasile Moldovan, primar Sighetu Marmației.

Credincioșilor romano-catolici, reformați, evanghelici, unitarieni și neoprotestanți care celebrează astăzi Floriile, le doresc sărbători liniștite, iar celor care poartă nume de flori, un sincer La mulți ani!”, urează Dan Ivan, senator USR Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.