Comuna Bârsana se pregătește de sărbătoare. În zilele de 17 și 18 august administrația locală organizează o nouă ediție a sărbătorii ”Întâlnirea cu fiii satului Bârsana”. Pe lângă momentele artistice, anul acesta organizatorii au pregătit și un program pentru copii, dar și unul sportiv.

Sărbătoarea comunei Bârsana va începe sâmbătă, când vor avea loc inaugurarea terenului de sport cu un meci de fotbal între generația `80-`90 și generația actuală, dar și o prezentare de carte despre comună, atestare documentară și personalități.

”Întâlnirea cu fiii satului va avea loc atât sâmbătă cât și duminică. Sâmbătă ne-am propus să inaugurăm terenul sintetic oficial, se va oficia o slujbă iar după aceea va avea loc o lansare de carte legată de localitatea Bârsana dar și un joc în centrul localității. Atât sâmbătă cât și duminică avem pregătită o surpriză pentru toți copiii din localitate și pentru toți copiii care vor participa la acest eveniment,vom avea un loc de joacă special amenajat pentru ei”, a declarat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Duminică fiii satului Bârsana sunt invitați să participe la Sfânta Liturghie și la parada portului popular cu plecare de la Biserica Monument UNESCO de pe dealul Jbâr. Apoi pe scena din centrul comunei vor avea loc discursurile oficialităților și un program artistic.

”Vom participa cu toții la Sfânta Liturghie apoi va fi alaiul de căruțe și călăreți și parada portului popular.Începând cu ora 13:30 pe scena din centrul localității va avea loc un spectacol. În cadrul evenimentului vom premia persoanele implicate în proiectul România Remarcabilă, un proiect foarte frumos în colaborare cu Ministerul Culturii din România și din Franța. Avem un număr însemnat de participanți și dorim să îi recompensăm oarecum pentru efortul pe care l-au depus și pentru tot ceea ce fac ca tradițiile și obiceiurile noastre din Bârsana să rămână neschimbate. Avem și un program artistic, vom avea artiști din Maramureș, vom începe cu grupul nostru de copii din Bârsana împreună cu Anastasia Oprișan iar în continuare vor urca pe scenă mai mulți artiști dar și îndrăgitul interpret Aurel Tămaș”, a adăugat Teodor Ștefanca.

Evenimentul se va încheia cu o petrecere în aer liber.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.