Doi sigheteni au participat la Campionatul Mondial de Karate care s-a desfăşurat în Italia

Doi sigheteni au participat la Campionatul Mondial de Karate care s-a desfăşurat în Italia

Doi sigheteni au participat recent la la Campionatul Mondial de Karate care s-a desfasurat in Italia. Este vorba despre Silvia Helici care a reusit sa devina vicecampioana Mondiala si Cosmin Repa care a concurat la seniori si s-a intors acasa cu un binemeritat loc 6.
    Printre cei 57 de sportivi ai lotului national de karate care au participat la Campionatul Mondial de Karate desfasurat in localitatea italiana Lignano, s-au numarat si sportivii Silvia Helici si Cosmin Repa, din Sighetu-Marmatiei. In final, sportivii lotului national au cucerit 16 titluri de campioni care a impus Romania in clasamentul general la mare distanta de urmatoarele clasate, respectiv Brazilia si tara gazda, Italia. Pe langa cele 16 titluri mondiale, karateka romani s-au mai clasat pe podium de alte 17 ori, dominand clasamentul general si la numarul de medalii. La acest prestigiu a contribuit si sportiva sigheteana, Silvia Helici. Silvia Helici practica shotokan din 1993. La Campionatul Mondial din Odessa, Silvia a venit acasa cu medalie de argint la kata. O medalie de bronz a cucerit la Europenele din Constanta . Plus un titlu de campioana nationala. La mondialele din acest an Silvia a fost medaliata din nou cu argint la kata shinto-yu si locul II la Best of The Best  toate stilurile.
Cosmin Repa are deja un palmares bogat la cei 18 ani ai sai. Un loc III la Europenele de la Constanta din anul 2009, titlul de campion national,  locul I si medalie de aur la Campionatele Mondiale de karate junior din 2010. In acest an Cosmin s-a ambitionat sa participe la un campionat de seniori, cu mult peste varsta lui, dar care i-a adus un binemeritat loc sase.
  Campionii nostri sunt mandri de performantele obtinute pentru ca numai ei si antrenorul Sorin Halici stiu cata muca si efort solicita de fiecare data aceste deplasari la campionatele mondiale sau europene. Ramane insa gustul amar al faptului ca performanta lor din pacate ramane nerecompensata din punct de vedere financiar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.