VIDEO | Discuții privind metodologia de testare a 50 000 de maramureșeni privind depistarea SARS CoV -2

În vederea implementării cât mai rapide a proiectului „Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” s-a dezbătut în cadrul unei prima întâlniri metodologia privind depistarea SARS-CoV-2, prin testarea voluntară a 50.000 de maramureșeni.

Aspecte privind conținutul formularelor care urmează să fie completate de către solicitanți, platforma pe care acestea vor fi încărcate, modul de preluare, înregistrare, verificare, aprobare și repartizare către centrele de testare care vor efectua acest screening au fost dezbătute în cadrul primei întâlniri. De asemenea au fost stabilite, de comun acord, o serie de atribuții specifice pentru fiecare instituție parteneră.

Investiția Consiliul Județean Maramureș, în valoare de aproximativ 10 milioane de lei, făcută pentru dotarea cu aparatură a laboratoarelor de biologie moleculară din cadrul spitalelor din județ, ajută la aplicarea recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății privind testarea în masă a populației, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2.

În următoarele întâlniri urmează să fie definitivată procedura prin care un număr de 50.000 de solicitanți voluntari vor fi testați pe parcursul anului în curs.
”Sănătatea nu are preț, iar sănătatea maramureșenilor este cea mai importantă! Testăm, testăm, testăm!”. a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.