VIDEO | Agențiile de turism s-au redeschis, iar clienții au prins curaj să plece în concediu atât în țară, cât și în străinătate

Măsurile de relaxare au dat avânt și sectorului turistic. Agențiile de turism s-au redeschis, iar clienții au prins curaj să plece în concediu atât în țară, cât și în străinătate.

Primii turiști au ajuns deja pe litoralul românesc sau în zone turistice dinafara graniețelor țării.

”Pentru viitorul imediat apropiat ne putem gândi ca destinație turistică la țara noastră, litoral sau stațiuni balneoclimaterice. Să nu uităm și de Delta Dunării unde sunt oferte, destul de interesante, pentru toate buzunarele. Sigur că sunt și oferte în Deltă unde prețurile par deosebit de mari, dar să știți că găsim oferte și la prețuri accesibile, putem vorbi și de la 100 de lei pe zi, de persoană. Mai putem lua în discuție și litoralul bulgăresc. Avem pentru fiecare hotel în parte măsurile speciale, pentru ca turiștii să meargă liniștiți, fără teamă”, menționează Daniela Gricorescu, director la o agenție de turism din Baia Mare.

Serviciile all inclusive sunt valabile și în ofertele pentru acest sezon estival, dar într-o formă mult mai protejată.

”Nu are toată lumea acces la alimente, acestea vor fi protejate de un geam, va fi o persoană care va servi Am avut turiști care au vrut să știe de măsurile luate de fiecare hotel în parte”; spune Daniela Grigorescu.

De la jumătatea lunii iulie, s-ar putea să nu mai existe probleme în ceea ce privește restricționarea plecărilor charterelor spre destinațiile de vacanță.

”Nu știm încă exact măsurile pentru începutul lunii iulie, dar din a doua jumătate a lunii iulie, așteptăm să se revină la normal, să plece toate charterele. Pentru luna august, vă putem spune deja că charterele pentru Tunisia și Egipt se vor organiza mai bine, și atunci cei care au avut locurile rezervate pentru lunile mai, iunie, iulie, pot să le reprogrameze pentru august, septembrie sau octombrie, cu plecare din Baia Mare, până în septembrie, iar din octombire, cu plecare din Cluj”, spune directorul agenției de turism.

Grecia este o altă destinație pregătită să-și primească turiștii. Muntenegru și Croația nu au înregistrat un număr semnificativ de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, deci și acesteas unt destinații pregătite pentru turiști.Cazare se poate face și la vile nu doar la hoteluri. Prețurile, nu se poate spune că au scăzut, din contră, există cheltuieli în plus acuma, prevăzute pentru măsurile speciale de protecție,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.