VIDEO | Discuții pentru îmbunătățirea condițiilor din unitățile spitalicești din Maramureș

Conducerea Consiliului Județean a avut astăzi întâlniri atât cu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, cât și cu reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase, Dermatovenerologie și Psihiatrie Baia Mare. Această întâlnire a avut scopul de a găsi soluții pentru îmbunătățirea condițiilor din unitățile spitalicești din Maramureș.

În urma discuțiilor purtate în cadrul întâlnirii cu executivul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, a propus o serie de măsuri imediate care vor fi adoptate prin Hotărâre de Consiliu Județean și anume: creșterea alocației de hrană cu 5 lei, un plus de 50% față de valoarea actuală, întocmirea unei fișe de pacient la internare în care se vor nota toate detaliile importante despre alimentația pacientului. Totodată, se vor pune la dispoziția pacienților două meniuri – unul comun și un meniu pentru pacienții cu regim special (vegetarian/ vegan) care va fi oferit la cerere, iar la întocmirea meniurilor se va ține cont de valoarea nutrițională a hranei. O altă măsură necesară care va fi impusă este verificarea periodică a porțiilor de hrană, atât pe gramaj, cât și pe modul de distribuire.

Executivul Consiliului Județean va transmite o adresă către Ministerul Sănătății în vederea majorării alocației de hrană pentru pacienți, alocație care nu a mai fost modificată din anul 2016.

La Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare lucrurile sunt mai bine organizate, iar măsurile adoptate sunt: creșterea alocației de hrană cu 5 lei și introducerea alternativei de meniu vegetarian/ vegan la cererea pacientului.

“Prin măsuri concrete, luate împreună cu administrațiile spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean, vom rezolva problemele de funcționare și vom oferi maramureșenilor servicii medicale de calitate și condiții decente de spitalizare.”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.