VIDEO | Din cauza pandemiei de coronavirus și cărțile de la Biblioteca municipală ”Laurențiu Ulici” stau în carantină

Din cauza pandemiei de coronavirus și cărțile de la Biblioteca municipală ”Laurențiu Ulici” din Sighetu Marmației stau în carantină. Conducerea instituției a decis ca fiecare carte împrumutată să fie carantinată câteva zile după ce este returnată.

Pentru ca cititorii să fie în siguranță atunci când vin la bibliotecă să împrumute cărți, zilnic se dezinfectează și interiorul instituției.

”Cărțile sunt carantinate. Fiecare carte în parte este dusă într-un depozit special, 3 zile rămân în carantină cărțile pe suport de hârtie iar cele pe suport de plastic între 5 și 7 zile. De aici începe procesul greoi în a asigura împrumutul cititorilor. Dacă ei doresc să împrumute acea carte care practic este carantinată și nu avem multe exemplare în bibliotecă trebuie să revină”, a declarat Diana Iancu, șef servicu Biblioteca Muncipală ”Laurențiu Ulici”.

În această perioadă și programul bibliotecii s-a adaptat condițiilor impuse pe perioada pandemiei.

”Programul de lucru este de la 08:00 la 16:00 iar cu publicul de la 09:00 la 15:00. În cele două ore se face dezinfecția a interiorului bibliotecii și carantinarea cărților”, a adăugat Diana Iancu.

Conducerea bibliotecii Muncipale ”Laurențiu Ulici” a mai spus că în perioada următoarea pregătește câteva surprize pentru cititorii fideli.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.