VIDEO | Din 15 iunie vor fi ridicate mai multe restricții

Președintele Klaus Iohannis a avut ieri la Palatul Cotroceni, o ședință cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri ai Cabinetului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de coronavirus. La finalul acesteia, șeful statului a anunțat că se impune prelungirea stării de alertă, însă cu mai puține restricții.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul ședinței, că mall-urile vor fi deschise, din 15 iunie, dar nu și restaurantele și locurile de joacă din mall-uri.

”După 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu un număr mai mare de persoane. Vor fi posibile evenimente private cu 20 de participanţi dacă evenimentele sunt în interior, şi 50 de participanţi dacă sunt în exterior. Va fi posibilă redeschidere after school-urilor, a grădiniţelor şi şcolilor private. De asemenea, şi redeschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea strictă a măsurilor de distanţare foarte stricte”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Având în vedere că începe sezonul estival Klaus Iohannis a spus că vor fi posibile redeschiderea piscinelor exterioare, dar cu respectarea unor măsuri de siguranță. De asemenea acesta a precizat că  s-a găsit un criteriu obiectiv, ca lucrurile să fie mai relaxate în relația cu statele unde numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile e sub 5 cazuri la un milion de locuitori.

”Este important ca ușor-ușor să renunțăm la unele măsuri, unde este posibil. S-a găsit un criteriu obiectiv, lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile e sub 5 cazuri la un milion de locuitori. Deocamdată, la acest criteriu obiectiv nu se încadrează state precum Italia, Spania, Franța, Belgia, Olanda, Suedia. În acest sens, având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenție comunicările la nivelul UE și vom reacționa imediat acolo unde lucrurile se schimbă în bine”, a adăugat șeful statului.

Klaus Iohannis a mai precizat că în aceste condiții se impune prelungirea stării de alertă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.