Demisia din funcţia de deputat a lui Cătălin Cherecheş a fost publicată în Monitorul Oficial al României

Demisia din funcţia de deputat a lui Cătălin Cherecheş a fost publicată în Monitorul Oficial al României

 Prefectul Sandu Pocol a declarat că a fost publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 376 din data de 30 mai a.c., Hotârârea nr. 17 prin care se constată demisia, din calitatea de deputat, a lui Cătălin Cherecheş, ales în Circumscripţia Electorală Nr. 26 Maramureş, Colegiul uninominal nr. 2. Demisia parlamentarului maramureşean a fost adresată, prin notificare, în scris, preşedintelui Camerei Deputaţilor.
                 Camera Deputaţilor a constatat, în şedinţa publică din data de 30 mai a.c., încetarea calităţii de deputat a lui Cătălin Cherecheş şi a declarat, în temeiul art. 70 alin. (2) din Constituţia României, republicată, al art. 7 alin. (1) şi (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, cu modificările ulterioare, al art. 48 alin. (16) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 208 şi art. 209 alin. (1) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, vacant locul de deputat în Circumscripţia Electorală Nr.26 Maramureş, Colegiul uninominal nr. 2.
                   Legea privind alegerile parlamentare din 2008 menţionează că "în caz de deces sau demisie a unui senator sau deputat, pentru ocuparea mandatului vacantat se organizează alegeri parţiale la nivelul colegiului uninominal în care a fost ales respectivul deputat sau senator. Alegerile se organizează doar dacă nu ar urma sa aibă loc cu mai puţin de 6 luni înainte de termenul stabilit pentru alegerile parlamentare. Alegerile parţiale se desfăsoară într-un singur tur, cel mai bine clasat candidat urmând a fi declarat câştigător. Potrivit articolului 48 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Parlamentului prin vot uninominal, în caz de încetare a mandatului unui deputat sau senator, alegerile pentru ocuparea locului vacant se organizează în cel mult trei luni de la publicarea în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a hotărârii Camerei Deputaţilor sau a Senatului, după caz, prin care se constată încetarea mandatului unui deputat sau senator", a adăugat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
                     Data la care urmează să se desfăşoare alegerile parţiale în Colegiul uninominal nr. 2, din Circumscripţia Electrorală nr. 26 judeţul Maramureş, pentru funcţia de deputat urmează să fie stabilită de către Guvernul României. De asemenea, şi Programul calendaristic al desfăşurării scrutinului, în acest colegiu, va fi aprobat prin hotărâre a Guvernului României. Propunerea cu privire la data în care să se desfăşoare alegerile parţiale pentru funcţia de deputat în Circumscripţia Electorală Nr. 25 Maramureş, Colegiul uninominal nr.2,  va fi făcută, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, de către Autoritatea Electorală Permanentă.
                    Campania electorală în astfel de cazuri va avea loc cu doar 15 zile înainte de data stabilită pentru alegerile parţiale.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.