Degeaba au fost povățuiți, că tot s-au jucat cu focul

Au tot avertizat polițiștii să nu se folosească petarde și alte obiecte pirotehnice de sărbători, fiindcă sunt și ilegale, și periculoase, numai că unii, din păcate, nu au luat în seamă sfaturile. Așa încât au existat și unele incidente în noaptea de Revelion, potrivit IPJ Maramureș.

  • Astfel, polițiștii din Suciu de Sus au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat că fiul său de 14 ani s-a rănit în timp ce a dat foc unui obiect pirotehnic. Cu ocazia deplasării polițiștilor la Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, unde a fost dus minorul în vederea acordării îngrijirilor medicale, s-a constatat că prezintă arsuri la o mână, însă, din fericire, acesta nu a necesitat internarea.
  • La rândul lor, polițiștii din Leordina au fost sesizați, tot în noaptea de Revelion, de către un asistent din cadrul UPU Sighetu Maramţiei, că la unitatea medicală s-a prezentat un bărbat de 26 de ani din Poienile de Sub Munte care acuza o durere în zona ochiului drept rezultată în urma unei petarde explodate. După verificări, polițiștii au constatat că în timp ce tânărul a trecut pe lângă un grup de persoane care detonau petarde pe stradă a fost rănit la ochi. De la Sighet tânărul a fost dus la Spitalul Județean, însă nu a fost nevoie să fie internat.
  • Cu un alt caz de acest gen au avut de-a face polițiștii din cadrul Secției 2 Bogdan Vodă, după ce au fost sesizați că un tânăr a ţinut în mână un articol pirotehnic care i-a explodat în faţă. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că un tânăr de 18 ani din Rozavlea, în timp ce se afla în faţa unui imobil din comuna Botiza, a ţinut în mână un articol pirotehnic de tip FP3, care în momentul exploziei i-a provocat leziuni în zona feţei. La faţa locului s-a deplasat și un echipaj SMURD, care i-a acordat tânărului primele îngrijiri medicale, acesta fiind transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea acordării unor îngrijiri medicale de specialitate. În urma evenimentului nu au mai fost rănite alte persoane.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.