VIDEO | Cum vad elevii începutul anului școlar

În urma consultării privind scenariile propuse pentru reluarea cursurilor peste 13.000 elevi și-au exprimat punctul de vedere cu privire la contextul pandemic al anului școlar 2020-2021. Majoritatea respondenților își doresc să se întoarcă din toamnă la școală.

Consiliul Național al Elevilor informează că analizând raportul realizat, s-a constatat că 40,8% din respondenți preferă reluarea cursurilor în format fizic, respectând măsurile de siguranță impuse de autorități, iar 30,3% apreciază practicarea sistemului hibrid – disciplinele de profil să fie studiate în format fizic și celelalte online. Nu în ultimul rând, un procent de 15,5% declară că își doresc reluarea cursurilor exclusiv online, iar restul preferă sistemul hibrid în forma împărțirii claselor în grupe și alternarea orelor online și fizice.

”Conform rezultatelor consultării putem observa că cea mai mare problemă cu care elevii (50,4%) s-au confruntat în perioada orelor online este lipsa competențelor digitale în rândul cadrelor didactice, dar și dezinteresul acestora privind predarea online. Totodată, 40,7% dintre elevii respondenți consideră că lipsa infrastructurii pentru școala de acasă, în speță – dispozitive conectate la o rețea de Internet privează o bună parte dintre beneficiarii primai ai educației de dreptul la învățătură. În același timp, peste 27% dintre elevi afirmă că o problemă majoră în cadrul orelor online este lipsa unei platforme unice de e-learning pe care profesorul să poată interacționa cu elevii, dar și pe care să găsească materialele didactice de la clasă” se arată în raportul publicat de Consiliul Național al Elevilor.

Reprezentanții elevilor au mai precizat că decizia finală privind începerea anului școlar ar trebui să aparțină unei comisii de la nivel județean, condusă de Inspectoratele Școlare Județene și din care să facă parte reprezentanți ai autorităților locale, ai elevilor, profesorilor și părinților.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.