Cu covrigul treci criza

Cu covrigul treci criza

E crocant, gustos şi mai ales ieftin. Covrigul, mâncarea săracului, e la mare căutare în vremuri de criză. Ba chiar mai mult unii susţin ca noile restaurante preferate de către sigheteni sunt covrigăriile.

În timp ce tot mai multe firme dau faliment, patronii de covrigării nu se plâng. Ba dimpotrivă, spun că afacerea lor merge ca pe roate pentru că produsele lor costă cel mult doi lei, dar astâmpără foamea. Dai un leu, dar ştii că face. Aşa gândesc românii, care au renunţat să se mai aşeze la masă până seara. Se mulţumesc cu un covrig şi un pahar de apă.

La fel de bine se vând acum în vremuri de criză şi gogoşile. Sunt la mare căutare de românii care vor să îşi mai îndulcească amarul şi care nu au prea mulţi bani în buzunar. Oamenii aşezaţi la rând care aşteptau cu multă răbdare să fie serviţi, ne-au declarat că covrigăriile au devenit restaurantele preferate ale romanilor.

La coada la covrigi vezi toate tipurile de oameni, de la bunicuţe cu copii de grădiniţă, poliţişti, elevi, funcţionari, oameni în costum sau ţărani în trecere prin municipiul nostru. Covrigii nu discriminează. Pot fi şi mâncarea săracului" cum zic unii, dar şi o poftă sau o nostalgie a cuiva care este învăluit pur şi simplu de mirosul plăcut al covrigului proaspăt.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.