VIDEO | CS Minaur Baia Mare este sigură de locul actual din Liga Florilor MOL – 3, poziție care-i va aduce cea mai bună clasare de la înființare

În situația în care lucrurile vor rămâne așa cum s-a hotărât luni, CS Minaur Baia Mare este sigură de locul actual din Liga Florilor MOL – 3, poziție care-i va aduce cea mai bună clasare de la înființare, fiind prima după forțele Vâlcea și CSM București. De asemenea, formația antrenată de Costică Buceschi are asigurat și locul de Cupa EHF, chiar primul dintre acestea.

Cluburile din Liga Florilor MOL au participat la o videoconferință organizată de Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal,  întâlnire în cadrul căreia cele 13 reprezentante au discutat și supus la vot, totodată, varianta de încheiere a sezonului 2019-2020, întrerupt în luna martie din cauza pandemiei de COVID-19. O decizie finală în acest sens va fi oficializată în 18 mai, când este programată o nouă întâlnire a Consiliului de Administrație al FRH.

Acest sezon se încheie, fără disputarea niciun alt meci, au decis în urma unui vot în unanimitate, cluburile din primul eșalon . Totodată, conducătorii au venit cu propunerea ca ediția de campionat 2020-2021 să aibă la start 16 echipe, 13 formații din actualul format, respectiv să promoveze 3 echipe din Divizia A.

Însă singura necunoscută rămâne aprobarea clasamentului final în Liga Florilor MOL, bătălia cea mare fiind pentru titlul de campioană, în această ecuație fiind SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București. Desigur, au existat opinii contradictorii, însă președintele Alexandru Dedu le-a transmis reprezentanților cluburilor că va discuta la EHF ca cele două grupări să participe împreună în Liga Campionilor, scrie graiul.ro

”Dacă totul se va desfășura conform ultimelor clarificări avute în urma videoconferinței conducerii FRH cu conducătorii cluburilor și a ultimelor ședințe din Consiliul de Administrație, vom termina pe locul trei, un loc foarte bun, pentru ceea ce ne-am propus noi, la începutul sezonului, un loc care ne dă dreptul să participăm în Cupa EHF. În acest sens, există două variante. Prima și cea mai bună ar fi participarea directă în grupe,dacă a doua clasată din campionatul nostru va primi white card, pentru participarea la Champions League, fie că este echipa noastrăsau echipa din Vâlcea sau ultimul tur, turul III, dacă una dintre cele trei echipe nu va primi white card pentru Champions League. Dar sunt foarte mari șanse, ca să avem și sezonul următordouă echipe în Champions League la fete șia tunci avem și noi șanse să intrăm direct în grupe, și atunci primele meciuri în Cupele europene vor fi undeva prin luna ianuarie, februarie, anul viitor”, spune Costică Buceschi, antrenor la CS Minaur.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.