Creştinii au sărbătorit azi "Înălţarea Domnului"

Creştinii au sărbătorit azi "Înălţarea Domnului"

Înălţarea Domnului este o mare sărbătoare care comemorează înălţarea la cer a lui Iisus din Nazaret, la 40 de zile după Înviere. In toate bisericile crestinii s-au adunat azi si s-au rugat pentru sanatate, impacare, dar si pentru eroii neamului.
La 40 de zile după  Înviere, creştinii sărbătoresc Înălţarea. În popor, Ziua Înălţării poartă denumirea de Ispas. Astăzi, de la ora 10:00, la Parohia Ortodoxa inchinata „Tuturor Sfintilor” din Ocna Sugatag a fost săvârşită Sfanta Liturghie de către preotul paroh Cozma Cristian, după care, de la ora 11:30, a avut loc slujba de pomenire a eroilor.
În încheierea slujbei de pomenire copiii de la Şcoala Generală din Ocna Şugatag au adus un omagiu eroilor neamului.
În popor, Ziua Înălţării poartă denumirea de Ispas. În unele părţi ale ţării se ţin Moşii de Ispas, iar oamenii îşi împodobesc gospodăriile şi mormintele cu crengi de paltin. Morţii sunt pomeniţi mai ales prin împărţirea unor alimente ca pâine caldă, brânză şi rachiu. Astăzi, credincioşii merg la Muntele Măslinilor, acolo unde Sfântul Constantin a ctitorit biserica Eleona, în memoria mamei sale, Sfânta Elena. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.