VIDEO | Crește rata șomajului în Maramureș

Tot mai mulți șomeri se înregistrează în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș.Cei mai mulți dintre aceștia sunt șomeri care au lucrat, iar acum îndeplinesc condițiile de acordare a indemnizației de șomaj.

Rata șomajului cunoaște o ușoară creștere, de la o lună, la alta, la nivelul județului Maramureș.

”Analizând rata șomajului pe luna octombrie am observat deja o ușoară creștere față de luna anterioară, rata șomajului are o valoare de 2, 53%, într-o creștere cu 0,01procente față de luna septembrie. Stocul de șomeri este 5042 șomeri înregistrați la AJOFM Maramureș. Dintre aceștia, 2022 beneficiază de indemnizație de șomaj, dintre care 1677  provin din muncă, sunt șomeri care au lucrat și au îndeplinit condițiile de acordare a indemnizației de șomaj, iar 345 sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ, care s-au înregistrat în cele 60 de zile de la absolvire și ulterior au solicitat trecerea în șomaj indemnizat”, precizează Ștefania Donca, purtător de cuvânt AJOFM Maramureș.

Ambele categorii sunt în creștere față de luna trecută.

”Într-adevăr și înregistrăile celor care provin din muncă au fost mai numeroase față de luna anterioară, sunt deja peste 250 de dosare de șomaj care au fost înregistrate din muncă și au fost puse în plată, la fel și numărul absolvenților de instituții de învățământ superior are o creștere în baza noastră de date, specifică, ca în fiecare an”, menționează Ștefania Donca,

Șomerii neindemnizați sunt în număr de peste 3000. Aceștia nu pot beneficia de indemnizația de șomaj, dar pot beneficia de celelalte facilități.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.