VIDEO | Crește rata șomajului în Maramureș

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș anunță o creștere a ratei șomajului, în județ, cauzată de numărul tot mai amre al celor care solicită șomaj, dar și de numărul absolvenților înscriși recent în evidențele agenției.

Pentru luna iunie a anului curent, rata șomajului în Maramureș a înregistrat o valoare de 2, 28%, în creștere față de luna mai cu aproximativ, 0,10 puncte procentuale.

Această creștere a fost influențată de către intrarea în evidența noastră a persoanelor care provin din muncă, respectiv a celor cărora le-a încetat contractul de muncă și au solicitat indemnizație de șomaj, aceștia au fost în număr de peste 300 de persoane, care au solicitat indemnizație de șomaj. De asemenea o altă creștere a fost influențată de către înregistrarea la AJOFM Maramureș a absolvenților instituțiior de înățământ, în număr de peste 350 de absolvenți, care au solicitat înscrierea în baza noastră de date. Pentru ca aceștia să poată beneficia ulterior de indemnizația de șomaj, trebuie să solicite înscrierea în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, și să depună documentele justificative că nu dețin venituri din activități private”, precizează Ștefania Donca, purtător de cuvânt AJOFM Maramureș.

În luna iulie continuă procesarea șomajului tehnic, pentru agenții economici care nu au reușit să-și reînceapă activitatea. Până la această dată, au fost încărcate peste 300 de solicitări din partea agenților economici, pentru aproximativ 4000 de salariați. Angajtorii care și-au reluat activitatea în luna iulie, pot solicita stimulentul financiar de 41,5 % din salariul de bază brut al angajatului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.