VIDEO | Coronavirus la Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș

Nu trece nicio zi fără noi cazuri de coronavirus în Maramureș. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a confirmat ieri infectarea cu virusul SARS-CoV-2 a doi angajați din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș.

Potrivit CJSU toți contacții direcți au fost plasați în carantină/izolare la domiciliu sau în locația declarată. La sediul inspectoratului s-a efectuat dezinfecția în toate birourile, pe holuri și în zonele de acces. De asemenea, au fost luate măsurile specifice de protecție pentru angajați. Potrivit Prefecturii Maramureș au mai fost recoltate probe de la angajați din structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și că se așteaptă primirea rezultatelor de laborator

A fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2 și la un cadru didactic de la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” din municipiul Baia Mare. Acesta și-a desfășurat activitatea în sistem hibrid, iar la clasa unde este diriginte, orele de dirigenție au fost exclusiv online. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a precizat că au fost respectate normele și măsurile stabilite la colegiu, iar instituția de învățământ a fost dezinfectată zilnic, conform procedurilor stabilite. Un alt cadru didactic confirmat este de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ivasiuc” din municipiul Baia Mare. Acesta a desfășurat ore de curs doar la o singură clasă de elevi. Și în această unitate de învățământ s-au respectat procedurile și au fost luate măsurile specifice de protecție a cadrelor didactice și elevilor. Clasa de elevi unde a predat cadrul didactic va desfășura ore exclusiv în sistem online.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.