Elevii de la Liceul Tehnologic ”Marmația”din Sighet au marcat lăsatu’ secului

De vineri intrăm în postul Crăciunului. Copiii de la Liceul Tehnologic ”Marmația”din Sighet au marcat ziua de lăsatu secului printr-un moment artistic, care s-a lăsat cu o masă îmbelșugată la care au luat parte elevi și cadre didactice.

După o scurtă prezentare în power point despre semnificația postului Crăciunului, elevii de la Ansamblul ”Marmația”din cadrul Liceului Tehnologic ”Marmația”au animat spectatorii adunați într-o sală de curs printr-un moment artistic. Au horit și au jucat un dans tradițional.

”Acțiunea de azi a avut loc cu ocazia lăsatului secului. Copiii sunt foarte isteți și talentați și îmi place tare mult să lucrez cu ei pentru că au în suflet tradițiile și obiceiurile și parcă întineresc atunci când lucrez cu ei. De când am venit la acest liceu, de anul trecut, am încercat să înființăm un ansamblu, Ansamblul ”Marmația”, spune Maria Timiș, profesoară la catedra de alimentație publică și turism, cea care i-a instruit pe tineri pentru realizarea momentului artistic.

În acest an, Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Mântuitorului începe vineri, 15 noiembrie și se încheie în 24 decembrie. Lăsatul Secului va fi joi, 14 noiembrie. Potrivit crestinortodox.ro a fost zi de post și miercuri, 13 noiembrie, când a fost celebrat Sfântul Ioan Gură de Aur.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.