VIDEO | Controale pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice pe raza judeţului Maramureş

În această perioadă polițiștii din Maramureş intensifică acțiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii maramureşeni, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureş au intensificat acțiunile pentru diminuarea ilegalităților îndreptate împotriva fondului forestier naţional, prin tăierea, furtul, transportul și  comercializarea materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

”Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Județene Maramureş, Direcţiei Silvice, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali. Astfel pentru neregulile constatate au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 lei, din care patru au fost aplicate pentru nerespectarea Legii nr.171 din 2010 și au fost întocmite trei dosare penale din care unu privind Legea 46 din Codul Silvic” a precizat Anca Pop, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

În total, au fost confiscați peste 10 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 5.000 de lei și 54 de pomi de Crăciun. Acțiunile de combatere a delictelor silvice continuă și în perioada următoare.

Sursa foto: adiooltenia.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.