Controale în târgurile de animale din judeţ

Controale în târgurile de animale din judeţ

  In aceasta perioada reprezentantii Directiei Sanitar  Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Maramures au intensificat actiunile pentru verificarea celor care comercializeaza porci vii in targuri. Acestia verifica cu precadere atat modul in care se comercializeaza animalele, cat si documentele care dovedesc respectarea normelor sanitar-veterinare. De frica sa nu ramana fara clienti, se pare ca in Sighet comerciantii sunt la zi cu toate actele. 

 In fiecare an, in preajma sarbatorilor de iarna reprezentantii Directiei Sanitar  Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sighet  demareaza actiuni de control in targul de animale  din Sighet pentru a indentifica eventualelor nereguli. Dr. Calin Mujdar ne-a declarat ca porcii se pot vinde in targuri cu conditia ca ei sa fie identificati si sa fie insotiti de documentele necesare. Cei care se abat de la legislatia in vigoare sunt pasibili de amenzi.
Insa nu amenzile sunt cele care ii sperie cel mai mult pe comercianti, ci lipsa potentialilor cumparatori, motiv pentru care majoritatea incearca sa se puna in legalitate si pot prezenta documentele care dovedesc respectarea normelor sanitar-veterinare.
Dr. Calin Mujdar atrage atentia sighetenilor ca nu doar comerciantii care vand porci au obligatii ci si cumparatorii trebuie, dupa sarcificarea animalului, sa duca mostre la laborator pentru efectuarea testului trichineloscopic . 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.