"Festivalul National de Colinde si Obiceiuri de Iarna Ioan Horea” de la Moisei a ajuns la cea de-a IV-a editie

"Festivalul National de Colinde si Obiceiuri de Iarna Ioan Horea” de la Moisei a ajuns la cea de-a IV-a editie

 Comuna Moisei a imbracat straie de sarbatoare in perioada 17-18 decembrie.” Festivalul National de Colinde si Obiceiuri de Iarna Ioan Horea” ajuns la editia a IV-a a reunit in comuna maramureseana 9 ansambluri venite din toate regiunile tarii.  Invitat de seama al acestei editii a fost ministrul secretar de stat Vasile Timis care a tinut sa puncteze importanta acestui festival in eforturile de promovare a obiceiurilor stravechi. 

 Intr-un cadru de poveste, cu multa zapada, comuna maramureseana Moisei a rasunat pret de doua zile de colinde si urari ale colindatorilor veniti din 9 judete ale tarii. Intreg spectacolul a fost organizat cu ocazia celei de -a IV-a editii a “Festivalului National de Colinde si Obiceiuri de Iarna  Ioan Horea”.Sambata, 17 decembrie, in prima zi a festivalului au urcat pe scena Casei de Cultura Moisei  ansambluri si grupuri de colindatori din zona si din Maramuresul istoric. 
Frumusetea si autenticitatea traditiilor romanesti au putut fi observate in cea de-a doua zi a festivalului cand pe scena Casei de Cultura Moisei au urcat colindatori, uratori, calusari si draci mascati, care au atras prin spectacolul lor sute de privitori si curiosi din zona
Invitat special al editie din acest an a fost ministru secretar de stat, Vasile Timis care a laudat stradania organizatorilor de duce “Festivalul National de Colinde si Obiceiuri de Iarna, Ioan Horea” la a VI-a editie si de a promova in randul tinerilor vechile traditii legate de anotimpul alb.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.