Contabilul Primăriei Oncești, trimis în judecată de DNA

 Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ioan-Gheorghe Drăguș, acuzat de delapidare în calitate de  contabil în cadrul Primăriei Oncești.

Ioan-Gheorghe Drăguș a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în formă continuată, delapidare în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și uz de fals în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada, 16 octombrie 2017 – 14 iunie 2018, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile ”Modernizare rețea stradală în comuna Oncești, județul Maramureș”, Ioan-Gheorghe Drăguș ar fi schimbat destinația sumei de 2,12 milioane de lei, primită de Primărie. Concret, acesta ar fi efectuat plăți nelegale în baza unui număr de 41 de ordine de plată falsificate prin contrafacerea semnăturii ordonatorului de credite (primar), în favoarea unor agenți economici și persoane fizice, în alte scopuri decât cele stabilite prin contractul de finanțare.
În perioada 12 ianuarie 2016 – 5 iulie 2018, Drăguș, în aceeași calitate de contabil al primăriei, ar fi ridicat și și-a însușit în interesul său sau pentru altul, din contul Primăriei Oncești deschis la Trezoreria Sighetu Marmației, pe baza unui număr de 55 de înscrisuri oficiale falsificate, suma totală de 572.577 lei.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și Primăria Comunei Oncești s-au constituit părți civile cu sumele de 2,17 milioane de lei respectiv 572.577 lei. În cauză a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile, ce aparțin lui Drăguș.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.