VIDEO | Consumatorii trebuie să știe că se poate ajunge la prețuri mai mici la gaz

Piaţa gazelor din România a fost liberalizată, începând de miercuri, 1 iulie, ceea ce ar trebui să ducă la creşterea concurenţei şi la scăderea preţurilor. Reprezentanții societății de distribuție a gazelor din Sighetu Marmației spun că cei care doresc să își schimbe furnizorul de gaze pot să își schimbe contractul și după data de 1 iulie.

Sighetenii sunt îndemnați la reînnoirea contractelor de gaz pentru a beneficia de prețuri mai mici.

”Aș vrea să informez consumatorii de gaze din Sighetu Marmației că cei care și-au exprimat dorința să treacă la prețuri în regim concurențial vor obține prețul semnat prin contract începând cu data de 1 iulie iar pentru a ști exact consumul noi am demarat citirea contoarelor care se va încheia foarte repede și se vor întocmi facturile care vor fi trimise consumatorilor. Aș vrea să mai precizez că acțiunea nu este încheiată chiar dacă a trecut data de 1 iulie, toți consumatorii din Sighetu Marmației ne pot apela și să își încheie un alt contract de furnizare cu un preț mai mic decât cel actual și în regim concurențial”, a precizat Viorel Timoce, directorul societății de distribuție a gazului din Sighetu Marmației.

De asemenea reprezentanții societății Berg Sistem Gaz informează că din acest an firma a ieșit din insolvență și se pot încheia contracte noi cu consumatorii.

”Cu această ocazie aș vrea să le transmit un lucru foarte clar tuturor sighetenilor, organismelor locale și de conducere, că Berg Sistem Gaz a ieșit din insolvență. Din acest an am ieșit din insolvență fiind preluați de un mare distribuitor din țară, drept urmare le transmit sighetenilor să aibă încredere și să vină să discutăm despre noul contract de furnizare pentru că este păcat să nu își facă un alt contract cu societatea mamă care a adus gazele în Sighet, distribuie și este unicul și autorizat distribuitor de gaze în Sighet și pe lângă această licență are și licența de furnizare la unul dint cele mai bune prețuri”, a adăugat Viorel Timoce.

Viorel Timoce a mai precizat că dacă au facturile achitate la zi, chiar dacă au semnat un contract, consumatorii pot să se mute oricând la alt furnizor, cu o notificare prealabilă de 21 de zile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.