Constanţa: Marele Trofeu al Festivalului Mamaia 2012 a fost câştigat de Rodica Elena Tudor

Constanţa: Marele Trofeu al Festivalului Mamaia 2012 a fost câştigat de Rodica Elena Tudor

La finalul a patru zile intense de concurs, Marele Trofeu al celei de-a 42-a ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012 i-a fost acordat unei tinere de 22 de ani, din judeţul Prahova, Rodica Elena Tudor.

La primirea trofeului ea a mulţumit tuturor celor care au ajutat-o în carieră, un loc special fiindu-i acordat regretatului compozitor Şerban Georgescu. "În 2010, pe această scenă, am obţinut premiul al doilea şi i-am promis regretatului Şerban Georgescu că nu mă voi opri. Astăzi îi mulţumesc bunului Dumnezeu pentru că m-a ajutat să-mi ţin promisiunea", a spus, vizibil emoţionată, Rodica Elena Tudor la primirea trofeului. Câştigătorul Marelui Trofeu al competiţiei a fost decis, cu unanimitate de voturi, de consilierii judeţeni Constanţa, alegându-se dintre piesele desemnate câştigătoare la secţiunile Interpretare şi Creaţie. Compozitorul Horia Moculescu a câştigat locul I la secţiunea Creaţie cu melodia "Tăcerile de fier", textier George Ţărnea, interpret Horia Moculescu.

"Vreau să vă spun (…) că mesajul splendid al versurilor lui George Ţărnea, strigătul meu disperat de iubire din cântec, n-ar fi ajuns la dumneavoastră fără ajutorul excepţional, şi plin de har, şi total dezinteresat, al unui foarte bun prieten al meu, atunci când am făcut înregistrarea negativului. Este vorba despre colegul şi prietenul meu Nicolae Caragea. Îi mulţumesc foarte mult!", a precizat Horia Moculescu la primirea premiului. La secţiunea Interpretare premiul I a revenit, după ce Rodica Elena Tudor a câştigat Marele Trofeu, tinerei de aproape 17 ani, din Bucureşti, Alexandra Cristina Sipoş, următoarele locuri fiind câştigate de Mihaela Chisnencu, 19 ani, Bucureşti, şi Adnana Biana Olariu, 19 ani, din Hunedoara. Cele trei premiante au primit şi câte un premiu în bani în valoare de 1.500 euro pentru locul I, 1.000 euro pentru locul II şi 500 euro pentru locul III.

Locul II la secţiunea Creaţie şi premiul de 1.000 de euro a fost câştigat de piesa compozitorului Dan Petru Dimitriu "Te aştept, sărută-mă", pe un text de George Popovici, interpretată de Irina Ionescu, în vârstă de aproape 14 ani, cea mai tânără prezenţă de la această ediţie a festivalului. Cea de-a treia poziţie şi 500 de euro au revenit compozitorului Valentin Constantin Rotari cu piesa "Cântec de dragoste”, pe versurile textierilor Aniela Felicia Rotari şi Alexandra Ana Ivan, interpret Aurelian Temişan, acompaniat la saxofon de Cornel Radu. Premiul la secţiunea Rock, In memoriam "Teo Peter", a fost câştigat, la fel ca la ediţia din 2011, de trupa Addiction, cu o componenţă uşor modificată faţă de cea de anul trecut.

La ediţia cu numărul 42 a Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia 2012 au mai fost oferite şi alte premii. Premiul Presei a fost adjudecat de câştigătoarea premiului I de la Interpretare, Alexandra Cristina Sipoş, Irina Ionescu a primit Premiul Societăţii Române de Radiodifuziune pentru modul în care a interpretat piesa "Te aştept, sărută-mă", muzica Dan Petru Dimitriu, text George Popovici. Premiul "10 Oameni de valoare pentru Constanţa", i-a fost oferit lui Horia Moculescu, iar Premiul Neptun TV i-a revenit Nicoletei Neagu pentru piesa "De capul meu" – muzică, text şi interpretare Nicoleta Neagu.

Tânăra trupă rock Edict a fost răsplătită cu Premiul Fundaţiei "Fantasio". Ultima seară a Festivalul s-a încheiat cu un recital de peste o oră oferit de Mircea Baniciu & Pacifica. Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012 s-a desfăşurat în perioada 23-26 august la Teatrul de Vară Soveja din Constanţa.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.