Aproximativ 54.000 de candidaţi vor susţine luni proba scrisă la română de la bacalaureat

Aproximativ 54.000 de candidaţi vor susţine luni proba scrisă la română de la bacalaureat

Aproximativ 54.000 de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi să susţină luni prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat aprobat de MECTS, marţi va avea loc de proba de limba şi literatura maternă pentru candidaţii aparţinând minorităţilor naţionale. Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august, iar ultima probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării – va avea loc vineri, 31 august. În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16,00) şi vor fi depuse contestaţiile (16,00 – 20,00). Acestea vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie.

Numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111, numai în Bucureşti înscriindu-se un număr de 12.265 de absolvenţi de liceu. Rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 44,41% (după soluţionarea contestaţiilor).
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.