CONSILIUL JUDEȚEAN: Drumurile au prioritate în 2017

CONSILIUL JUDEȚEAN: Drumurile au prioritate în 2017

 Consilierii județeni au aprobat repartizarea pe destinații a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile județene și comunale, în sumă de 10,45 milioane de lei. Cei mai mulți bani din această sumă sunt distribuiți pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene.

La repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru cele două categorii de drumuri s-au avut în vedere lungimea dar mai ales starea tehnică atât a drumurilor județene, cât și a celor comunale. 
”Este vorba despre o sumă de 952.000 lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile comunale și 9.500.000 lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene. Este o creștere în urma publicării bugetului – Legea bugetului de stat – pentru ambele categorii și pentru drumurile comunale și pentru cheltuielile pe drumurile județene, dar având în vedere faptul că, în perioada următoare, pe drumurile comunale se vor depune proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală și multe dintre acesteau au fost finanțate anul trecut – nu vorbim de ulițe aici, ci doar de drumurile clasificate ca fiind drumuri comunale aparținând UAT-urilor din județul Maramureș – ni se propune această repartizare, în această formă”, a informat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. 
Repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a taxei pe valoarea adăugată pentru drumurile comunale, respectiv suma de 952.000 lei, se va face ulterior, prin hotărâre a Consiliului Județean. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.