Conform statisticilor existente 95% din cazurile de cancer de piele sunt cauzate de expunerea excesivă la soare

Conform statisticilor existente 95% din cazurile de cancer de piele sunt cauzate de expunerea excesivă la soare

Se apropie sezonul estival, iar dermatologii recomanda multa prudenta in ceea ce priveste expunerile repetate la soare. 
In sezonul cald cu toţii ne dorim să profităm de soare şi să obţinem un bronz superb. Din păcate însă, expunerea excesivă la soare prezintă o serie de riscuri în special pentru piele. Specialiştii recomandă evitarea expunerii excesive la solare, întrucât radiaţiile ultraviolete pot provoca diferite tipuri de cancer de piele, arsuri, cataractă şi alte boli ale ochilor, cât şi reducerea eficienţei sistemului imunitar.
Conform statisticilor existente 95% din cazurile de cancer de piele sunt cauzate de expunerea excesivă la soare, arsurile suferite în copilarie prezintă un factor de risc pentru cancerul de piele.
"Bronzul este considerat ca fiind un simbol al atractivităţii, însă  populaţia trebuie să  realizeze faptul că bronzul este de fapt un semnal care ne avertizează ca pielea suferă", a explicat Lazăr Marcel, medic primar dermatolog.
 Expunerea prelungilă la soare este exterm de riscantă şi pentu persoanele care au alunite pe piele. Acestea trebuie sa fie foarte atente la forma şi dimensiunile pe care
Un alt factor care trebuie evitat cu orice preţ este utilizarea solarului. Potrivit declaraţiilor medicului dermatolog Marcel Lazar, persoanele care folosesc de cel putin 12 ori pe an solarul, sunt mai predispuse cu 50% să dezvolte o formă de cancer cutanat.
Lazăr Marcel, medic primar dermatolog recomandă populaţiei să evite expunerea directă la razele solare între orele 11.00 şi 17.00. În plus mai recomandă ca hainele să acopere cât mai mult din suprafaţa corpului şi să fie din materiale uşoare, de culoare deschisă. Capul trebuie să fie acoperit obligatoriu cu pălărie sau batic din bumbac, iar ochi să fie protejaţi cu ochelari de soare.
Totodată, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că sugarii şi copii nu trebuie expuşi direct la soare, ci ţinuţi numai la umbră. O altă problemă importantă semnalată vizează utilizarea corectă a produselor de protecţie solară. Este obligatoriu sa utilizaţi un produs cu factor de protectie UVB suficient de ridicat şi cu o protecţie UVA puternică. Este imperios necesar să vă supravegheaţi în mod regulat aluniţele şi să vizitaţi un medic în momentul în care aveţi leziuni suspecte.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.